Over Marie

Over Marie

Persoon en werkwijze

 

Marie hecht veel belang aan het creëeren van een aangename en rustige omgeving waarbinnen mensen zich veilig voelen om in vertrouwen over persoonlijke, moeilijke en soms confronterende zaken te praten. Marie bestempelt zichzelf als een rustige en gevoelige persoon, in die zin dat ze snel emoties en gevoelstoestanden van mensen oppikt en ook geen angst heeft die te erkennen, te benoemen en daarmee aan de slag te gaan. Tenslotte zet Marie ook sterk in op het belang van kinderen die bij een echtscheiding betrokken zijn. Het Praathuis tracht niet alleen de ouders maar ook hen een stem te geven.

Opleiding

 

Marie Baerten (°1986) behaalde het bachelordiploma Rechten en studeerde vervolgens met onderscheiding af als master in de Antropologie (2010). Daarna volgde ze het postgraduaat "Bemiddeling in familiezaken' aan de KULeuven en rondde dit met de grootste onderscheiding af in 2011. Intussen is ze erkend familiaal bemiddelaar. Nadien schoolde ze zich nog bij in de Relatietherapie en Sekscounseling aan de Ondernemersschool te Antwerpen (2013) en rondde ook deze opleiding af met de grootste onderscheiding.

Team

 

Marie is lid van het BemiddelingsTEAM. Dit is een samenwerkingsverband van collega's uit verschillende provincies. Het is een zeer divers team bestaande uit advocaten, bemiddelaars, councelors en cioaches. Ieder heeft zijn eigen specifieke achtergrond maar net dat zorgt voor een interessante uitwisseling. De onderlinge ondersteuning zorgt voor een grotere expertise en komt de kwaliteit van de hulpverlening (bemiddeling en coaching) alleen maar ten goede.Ze volgen samen regelmatig bijscholingen en intervisies om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Tel: 0483/ 31 81 44

 

E-mail: contact@hetpraathuis.be

Het Praathuis

 

Marie Baerten

Keistraat 33

 

3300 Tienen